INFOBLOC-MELIANA

INFOBLOC-MELIANA
Punxa en InfoBloc i rebràs tota la informació de BLOC-Meliana

ARXIU DEL BLOC

dijous, 6 de maig del 2010
1r PASSEIG PER L'HORTA

Les últimes setmanes tot són notícies sobre les grans infraestructures que travessaran la nostra comarca i tindran un gran impacte ambiental i econòmic sobre el territori, sobre l'activitat agrària i sobre el nostre espai propi i singular, l'horta. Parlem del traçat de l'AVE València-Puçol, de l'accés nord al port de València per l'horta d'Alboraia, de la Via Parc Nord -que ens encercla des de Burjassot-Godella passant per Montcada, Vinalesa, Foios I Albalat-, o de la CV-300 o desdoblament de l'antiga carretera de Barcelona, el projecte inicial de la qual travessa l'horta pels termes de Meliana, Almàssera i Alboraia fins a València. És l'última gran envestida contra una horta que hauria d'estar protegida.

On està el Pla d'Acció Territorial per a l'horta què ha de garantir-ne la protecció? Passen els anys i veiem com avança l'urbanisme depredador en forma de zones construïdes i de grans infraestructures, però cap avanç en la protecció de l'horta.

Volem l'horta viva i protegida! I la volem ja!
El col·lectiu del BLOC de Meliana, conjuntament amb el BLOC de l'Horta Nord, estem organitzant un passeig, a peu, per l'horta per al diumenge 30 de maig. Esta és una primera informació perquè tots i totes en fem difusió i ens hi ajuntem com més gent millor en una jornada lúdica per l'horta, però molt reivindicativa. Hi haurà diferents punts d'eixida, des de diferents pobles, i diferents punts de trobada dels participants.

Fitxa del recorregut des de Meliana:

Dia: Diumenge, 30 de maig Hora i lloc d'eixida: 08.45 h des de la seu del BLOC, c/ Túria, 2 Total quilòmetres: 11,5 Km totalment plans
Itinerari: (Vos en podeu fer una idea en la imatge del recorregut que s'adjunta) Seu del BLOC de Meliana - zona d'esplai carril bici de Meliana - carril bici fins el barranc del Carraixet - barranc del Carraixet fins l'ermita dels Peixets (Arribada cap a les 10.15 h i esmorzar) - ermita dels Peixets fins Port Saplaya - Port Saplaya fins la platja de Meliana - Platja de Meliana fins al nucli de Roca (Parada al Casó per a refrescar) - Roca fins al carril bici de Meliana (punt de partida) per la senda de la séquia Nova. Hora aproximada d'arribada, 13.30 h.
Llocs d'interés: L'itinerari recorre tres espais d'interés d'esta part de la comarca. Diferents espais de l'horta encara ben conservats i en plena producció, amb les corresponents alqueries, la zona humida que conforma el barranc del Carraixet i un tros del litoral i de les nostres platges. En tots estos espais es podrà vore la incidència d'un urbanisme agressiu.
Cal portar: L'esmorzar, aigua, calcer adequat i barret per a protegir-se del sol.
A més, en diferents punts podrem vore com afectaran les grans infraestructures projectades a l'entorn actual de Roca.

Vos esperem el 30 de maig. Estigueu atents als pròxims enviaments d'informació.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

GRUP MUNICIPAL

VÍDEOS PLENS

FEM MELIANA MILLOR


Mostra Fem Meliana Millor en un mapa més gran

2on Passeig per l'horta

PRESSUPOSTOS 2014

SOBRE NOSALTRES

La meva foto
Ací podràs trobar notícies de Meliana i de l'agrupació local del BLOC.

CONTACTE

C/Túria, 2 de Meliana
Tlf. 608996311

meliana@bloc.ws
blocmeliana@gmail.com

ENS HAN VISITAT...


contador de visitas