INFOBLOC-MELIANA

INFOBLOC-MELIANA
Punxa en InfoBloc i rebràs tota la informació de BLOC-Meliana

ARXIU DEL BLOC

dijous, 11 d’octubre del 2012

OBLIGATS A ANAR-SE'N PER A REBRE ENSENYAMENT EN VALENCIÀ

L'aplicació de les retallades i de la nova normativa en educació de la Generalitat ha provocat a Meliana una situació insostenible, especialment amb els més menuts, els xiquets i les xiquetes de 3 anys, que han hagut d'incorporar-se a l'escola a aules massificades, amb baixes de personal docent sense cobrir, sense les instal·lacions adequades als centres i sense tindre garantida l'opció lingüística triada per les famílies.

Com constata Josep Riera, portaveu de BLOC-Compromís, “en este cas, malauradament, no ens ho ha de contar ningú. Un dia abans de l'inici oficial del curs, el 6 de setembre, coincidint amb la visita del president de la Generalitat, Alberto Fabra, a Meliana, jo mateix em trobava traslladant la matrícula del meu fill del CEIP El Crist de Meliana a un centre de Foios per tal de poder-li garantir l'ensenyament en valencià”. Des de juny que tant els pares i les mares, com els centres educatius i l'Ajuntament mateix estan demanat el desdoblament d'un dels grups per tal d'atendre totes les matrícules amb garanties educatives i l'opció lingüística.

Més d'un mes després de l'inici del curs, la situació s'ha agreujat, ja que a pesar que hi ha gent que se n'ha anat obligada a altres centres educatius de fora del poble, al CEIP El Crist hi continuen havent 30 i 31 alumnes per aula, més del màxim de la ràtio permesa, amb personal docent de suport sense cobrir i amb problemes a les instal·lacions, especialment als vàters. Com diu el responsable valencianista "tot això -com s'ha reiterat des del centre- està generant problemes importants de funcionament i d'organització de les aules i del centre mateix, perquè el període d’incorporació i d'adaptació a l’escola es veu alterat per la falta del suport docent i per la quantitat de xiquets".


Per part de tota la comunitat educativa del Crist s'està demanant una solució ràpida i urgent per a portar la normalitat al centre, especialment en un sector tan sensible, com el d'Infantil. Com diu Riera, "és inacceptable que una situació que ja es va constatar al juny i de què es va alertar les autoritats educatives, hui la Conselleria i el govern del PP de Meliana encara no l'hagen resolt". Ara mateix, a Meliana no es pot matricular cap xiquet o xiqueta més de 3 anys. Les 4 unitats dels tres centres educatius del municipi es troben al màxim de la ràtio permesa per la normativa, fins i tot, com s'ha dit, en el cas del CEIP El Crist se supera.

Maria Pilar Asensio (BLOC-Compromís) pregunta en l'últim ple (02-10-12)sobre l'inici del curs escolar a Meliana


Rosa Balanzà (PP), regidora d'Educació, respon



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

GRUP MUNICIPAL

VÍDEOS PLENS

FEM MELIANA MILLOR


Mostra Fem Meliana Millor en un mapa més gran

2on Passeig per l'horta

PRESSUPOSTOS 2014

SOBRE NOSALTRES

La meva foto
Ací podràs trobar notícies de Meliana i de l'agrupació local del BLOC.

CONTACTE

C/Túria, 2 de Meliana
Tlf. 608996311

meliana@bloc.ws
blocmeliana@gmail.com

ENS HAN VISITAT...


contador de visitas