INFOBLOC-MELIANA

INFOBLOC-MELIANA
Punxa en InfoBloc i rebràs tota la informació de BLOC-Meliana

ARXIU DEL BLOC

divendres, 16 de març del 2012
PER AL VEÏNAT, MENYS SERVICIS I MÉS IMPOSTOS

Els pressupostos municipals del 2012, que el Partit Popular acaba d’aprovar, de 6,5 milions d’euros, són els menys socials i els que presenten més retallades en servicis i prestacions dels últims 10 anys. Uns pressupostos que, a més, es basen en l’augment dels impostos als melianers i les melianeres, especialment la contribució urbana (IBI).

Per a Josep Riera, portaveu de BLOC-Compromís, “la manera de quadrar els comptes del Partit Popular és l’augment dels impostos, en lloc de reduir partides totalment desproporcionades com ara el subministrament elèctric, la telefonia mòbil i fixa i d’altres, que constaten un gasto sense control”. Especialment significatiu serà l’augment en la contribució urbana (IBI), que patirà l’actualització casdastral que s’arrossega des del 2004 i, a més, l’augment del 6% en tots els immobles que superen els 44.132 €. Igualment, és molt cridaner que s’hagen pressupostat 40.000 € en multes de trànsit.

Com diu el responsable valencianista, “preocupa, i molt, que els populars tinguen previst gastar-se uns 40.000 € en tancar el solar d’enfront del conservatori nou, que no és cap prioritat, en lloc d’invertir, per exemple, en eficiència energètica per a reduir la factura de la llum de l’Ajuntament. Les prioritats no estan gens clares”. Les poques inversions que es fan amb recursos propis es corresponen amb la retallada del 5% dels jornals dels treballadors i les treballadores de l’Ajuntament, a més del despatxament de tres treballadores. Unes retallades que contrasten amb el fet que l’equip de govern popular es gastarà en els seus jornals uns 135.000 €, més del 2% dels recursos ordinaris de l’Ajuntament. 

Per a Riera “crida molt l’atenció que la partida per a atendre les necessitats més bàsiques dels Servicis Socials s’haja reduït a 16.000 € quan al 2011, ja pels efectes de la crisi es va haver d’ampliar en diverses ocasions”. Una cosa semblant ocorre amb la cooperació, que s’ha reduït a només 10.000 €, el 0,13% dels recursos ordinaris, molt lluny del 0,7% que demanen les ONG, i que les administracions acordaren. Tampoc s’entén, l’escàs suport als sectors econòmics tradicionals de Meliana, el comerç i l’agricultura. Seran significatives les retallades a totes les entitats i associacions de Meliana, prop d’un 15%. Estes retallades s’han d’afegir a la congelació que, per sistema, ha aplicat el PP en els 4 anys anteriors. Això fa perillar el futur de moltes entitats i del teixit associatiu de Meliana. Conclou el regidor que, “en el poc temps que vam tindre per a estudiar els pressupostos, des de BLOC-Compromís vam fer diferents propostes per a corregir estes situacions, propostes que el Partit Popular va rebutjar”.  

 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

GRUP MUNICIPAL

VÍDEOS PLENS

FEM MELIANA MILLOR


Mostra Fem Meliana Millor en un mapa més gran

2on Passeig per l'horta

PRESSUPOSTOS 2014

SOBRE NOSALTRES

La meva foto
Ací podràs trobar notícies de Meliana i de l'agrupació local del BLOC.

CONTACTE

C/Túria, 2 de Meliana
Tlf. 608996311

meliana@bloc.ws
blocmeliana@gmail.com

ENS HAN VISITAT...


contador de visitas